Biografi

Petter Aagaard er en energisk trønder som har livnært seg som sanger/entertainer i over 20 år. Han kan trygt kalles for en funky outsider, som er for rocka til musikalmiljøet og for musikal til rockemiljøet. Likevel har han lyktes med å få store roller i forestillinger som bl.a. “Saturday Night Fever“ (på turnè i Sverige), “CATS“ (Chat Noir), “The Full Monty” (Teater Ibsen), “Draumen om Narnia“ (Det Norske Teatret) «Sugar» (Den Nationale Scene), «Jesus Christ Superstar» (Agder Teater) og med saksofonist/komponist Bendik Hofseth, urpremieren på «Operasjon Opera» på både Den Norske Opera og Opera Krakowska.

Han har gitt ut musikk med bl.a. Prince tribute-bandet Glam Slam på den kontroversielle 5CD-boksen «Shockadelica» i 2008 (C+C Records) som han også var medarrangør på, og han solodebuterte til strålende kritikker under artistnavnet Pozitivity i 2009 med albumet “The Funklectic” (Universal Funk). Han er for tiden vokalist og medkomponist i det eksperimentelle funkbandet Galactic Funk, som slipper sitt debutalbum «We Come in PEZ» på vinyl den 4. november 2019 på Galactic Park Records.

Som forfatter har han skrevet den kritikerroste Prince-biografien «Shockadelica» sammen med Christer Falck i 2014, og den kontroversielle Star Wars-boken «A Disturbance in The Force – Imperiet slår sprekker» i 2015. Han skrev også D’Angelo-kapittelet i festivalboken «Quart» (2016). Alle bøker er gitt ut på Falck Forlag AS.

Som regissør og koreograf har han bl.a. jobbet på den store “Star Wars – Episode III” premieren på Oslo Colosseum + en rekke forestillinger og sommershow i både inn- og utland. Som funky DJ er han av og til å se på de hippeste nattklubbene i Trondheim, og sist, men så absolutt ikke minst, han er vokalist i funkbandene Housequake og The Funk Soldiers, trubadurduoen Boller & Blues, vokalgruppa Showpatruljen og jazzbandet Swingers, vedsiden av å være en beryktet skribent for Musikkmagasinet PULS.

Som showprodusent er han en av de fire eierne av underholdningsselskapet Purple Music AS, som produserer div forestillinger som bl.a. «Purple Rain – En Norsk hyllest til Prince» samtidig som de driver et artist management. Sammen med Christer Falck holder han også en rekke foredrag om Prince og andre funky artister og utgivelser.

Han har i de siste årene dukket opp en rekke ganger på TV, slik som God Morgen Norge på TV2 for å promotere sine bøker, Beat for Beat på NRK for å vise nordmenn funky musikk, og tidligere i år, som sprudlende dommer i talentprogrammet All Together Now på TV Norge.

Wikipedia: https://no.wikipedia.org/wiki/Petter_Aagaard

Privat…

Petter er samboer med Tina Mortensen og han er far til Theon (2 år) og stefar til Lucas (12 år). Han er også langt over gjennomsnittet begeistret for spicy mat, slengbukser og beach volleyball…